Lijep primjer sportske suradnje dolazi iz Matulja i Viškova, sredina čiji će košarkaški klubovi u novu sezonu krenuti zajedničkim snagama. Tako će u novoj organizacijskoj križaljci “Sveti Matej” brinuti o ekipama mini basketa i dječaka, dok će predkadeti i kadeti oba kluba nositi majicu Košarkaškog kluba Matulji.

Glavni cilj ovog spajanja je želja da postanemo još konkurentniji u županijskim natjecanjima. Nažalost, današnja baza košarkaša nije velika kao nekada, pa je prirodno da se manji klubovi poput naših spajaju i surađuju. Važan je i financijski dio priče, jer ukoliko igramo iste lige imamo i duple troškove, a na ovaj način djeca se više druže i prijateljuju. Na nekoliko zajedničkih treninga i turnira vidjeli smo da ti naši klinci međusobno dobro funkcioniraju, i zato smatramo da je to pravi potez za daljnji napredak oba kluba, rekao je predsjednik KK Matulji Tin Juračić s kojim se slaže i trener Viškovljana Dino Klaić.

Ivan Granjaš, Dino Klaić, Barbara Perić, Tin Juračić

Želimo stabilan sustav u kojem ćemo djecu i roditelje naviknuti na još ozbiljniji način rada, što bi nam u budućnosti moglo donijeti ulazak u županijski vrh i borbu za regionalna natjecanja. S obzirom na dobre uvjete rada koje imamo u dvoranama u Matuljima i Viškovu red je da ih napunimo i maksimalno iskoristimo, dodao je Klaić.

Bez dobrih trenera nema kvalitetnih treninga, pa je sastavljen i jak stručni kadar s trenerima Barbarom Perić i Matijom Kršulom koji će biti zaduženi za treninge u Matuljima, dok će u Viškovu djecu trenirati Dino Klaić, Ivan Granjaš i Teo Ban.

-U mlađoj kadetskoj kategoriji imamo igrače rođene 2009. i 2010. godine, a naš je zadatak pripremiti ih u tehničkom i taktičkom smislu za natjecanja koja slijede. Napokon imamo broj djece i kvalitetu da možemo sve uzraste popuniti s dvanaest kvalitetnih igrača, smatram da je to jedan korak naprijed, rekla je trenerica mlađih kadeta Barbara Perić.

-Do sinergije i spajanja dva kluba došlo je zbog boljih uvjeta rada koje sada definitivno imamo. Dečki naporno rade, a ambicije su velike, može biti samo bolje nego prošle sezone, dodao je trener Ivan Granjaš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)