Uz prisustvo brojnih simpatizera, bivših i sadašnjih igrača, trenera i članova uprave u Bakru je svečano proslavljena pedeseta obljetnica Košarkaškog kluba Škrljevo DepoLink. Daleko je proljeće 1973. godine i vrijeme kada su Zeleni odigrali svoju prvu prvenstvenu utakmicu protiv Crikvenice. Tko je tada mogao i pomisliti kako će pola stoljeća kasnije Škrljevčani brojati svoju devetu uzastopnu sezonu u košarkaškoj eliti.

-Igrali smo u tadašnjoj općinskoj ligi, a utakmice, pcogotovo one u gostima, bile su pravi doživljaj. Igralo se u Lošinju, Plaškom, Rabu, Otočcu, Crikvenici, Fužinama, a zajedno s nama igračima putovali su i brojni navijači. Najveći uspjeh u tom periodu ostvarili smo 1976. godine kada smo u Labinu igrali kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u Hrvatsku ligu protiv Lošinja, rekao je jedan od osnivača i prvih igrača Berislav Antić.

Entuzijazmom i upornošću do elite

Početkom burnih 90-ih klub privremeno prestaje s radom, no 2004. godine zahvaljujući skupini entuzijasta predvođenih pokojnim Nikom Vučinićem i sadašnjim predsjednikom Vicom Sepom Škrljevo se vratilo na košarkašku kartu.

-Prvi trening imali smo u Osnovnoj školi Bakar, a nakon tri godine djelovanja osvojili smo B1 ligu i ušli u viši rang natjecanja. Bili smo sretni i uvjereni kako je to vrh, te kako nema dalje. Pokazalo se da smo u krivu, jer nakon nekoliko sezona osvojili smo i A2 ligu, zaigravši u kvalifikacijama za najviši rang u kojeg smo, predvođeni trenerom Aramisom Naglićem, ušli u trećem pokušaju.

 

Prva godina u elitnom rangu bila je daleko najteža, a danas smo stabilan prvoligaš koji je u devet prvoligaških sezona ostvario 110 prvenstvenih pobjeda, što pokazuje da nismo prolaznici. Uz prvenstvene, odigrali smo puno europskih utakmica u Alpe Adria kupu igrajući protiv mađarskih, slovačkih, slovenskih i poljskih ekipa, a u jednoj sezoni igrali smo i finale tog natjecanja, prisjetio se najznačajnijih detalja u novijoj povijesti kluba predsjednik Vice Sep.

Od tada je prošlo devet dugih godina, a Zeleni i dalje sigurno „plove“ premijerligaškim „vodama“, prkoseći puno zvučnijim i bogatijim konkurentima. Ipak, uz sav trud i entuzijazam, takav doseg ne bi bio moguć bez podrške Grada Bakra i gradonačelnika Tomislava Klarića, koji je na svečanosti u bakarskom Domu kulture najavio skoru izgradnju modernog sportskog kompleksa na Kukuljanovu u kojem bi Zeleni pronašli svoj trajni dom.

-Odlučili smo se za lokaciju u Industrijskoj zoni s obzirom da je ona u ovih dvadesetak godina praktički postala grad u kojem se grade poslovne zgrade i hoteli te djeluje sve više poslovnih subjekata. Već iduće godine krećemo s realizacijom projekta izgradnje pristupne ceste i ravnanja terena, a krajem iduće godine i početkom gradnje dvorane uz koju bi se smjestio i bazenski kompleks te novi poslovni prostori, najavio je Klarić.

 

A dok se gradonačelnikova najava ne ostvari, Zeleni će još neko vrijeme nastaviti svoj „podstanarski“ život. Nakon dugogodišnjeg igranja u dvorani u Čavlima, od ove sezone novi privremeni dom našli su u Kostreni, gdje će uz potporu Grada Bakra i tvrtke Depolink čije ime nosi, odigrati svoju desetu uzastopnu sezonu u hrvatskom elitnom rangu.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)