Preko 60 djevojčica i dječaka iz šest riječkih klubova okupilo se na ljetnom kampu Košarkaškog saveza Grada Rijeke, koji je od 15. do 20. srpnja održan na tri gradske lokacije.

-Ovo je treća godina održavanja kampa, a zbog rekonstrukcije parketa u Centru Zamet većinu treninga održali smo u 3. maju i Osnovnoj školi Srdoči, a radili smo i u fitness centru „Balta team“ u Dvorani mladosti, rekao je jedan od trenera Goran Lončar.

Tijekom pet dana kampa, djeca su uživala u zanimljivim i raznovrsnim aktivnostima.

Najviše smo radili na osnovnoj individualnoj tehnici šutiranja, dodavanja i vođenja lopte. Te smo elemente potom primijenili u igri jedan na jedan, dva na dva i tri na tri, dok smo posljednjeg dana igrali pet na pet. Uz treninge, koristili smo blizinu plaže, uživajući u kupanju i igrama u moru. Bili smo i gosti Judo kluba Rijeka, s čijim su trenerima djeca isprobala tehnike bacanja, što ih je posebno oduševilo.

S malim je košarkašima trenirao brojan stručni tim riječkih trenera.

-Osim mene, na kampu su radili treneri Stevica Rusmir, Mario Dobrić i Tomislav Švec, dok je za kondicijski dio bio zadužen Emil Baltić. Moram se zahvaliti i glavnim organizatorima, predsjedniku Saveza Sanjinu Kureviću i tajniku Robertu Jurkoviću koji su nam omogućili ove aktivnosti, dodao je Lončar.

Osim riječkih klinaca, na kampu su sudjelovala i djeca koja su se u Rijeci zatekla na ljetovanju s obiteljima. Među njima je bio i Stefan Naumoski, dječak iz Makedonije koji je uživao na treninzima, stekavši usput i nova sportska prijateljstva.

-Ovdje sam s mamom, tatom i bratom, baš mi se sviđa u Rijeci. Imam sedam godina i dolazim iz Skopja, a igram za MZT. Najomiljeniji igrač mi je Kevin Punter, rekao je simpatični Stefan.

Stefan Naumoski (desno), trener Goran Lončar i Leon Jakupak

Kampu je prisutvovao i FSV-ovac Leon Jakupak.

-Lijepo mi je ovdje, treniramo u dvorani, a bili smo i na kupanju što mi se posebno svidjelo, istaknuo je Leon.

Magdalena, Lara, Franka i Marta mlade su igračice FSV-a i Kostrene, djevojčice koje su vrući srpanjski tjedan odlučile provesti trenirajući na kampu.

-Zadovoljne smo treninzima, a najbolje nam je bilo igrati na dva koša. Uživale smo na kupanju i judo treningu, doći ćemo i druge godine, rekle su naglas cure ono što misli i većina ostalih polaznika kampa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)