FOTO: Sportokracija

Košarkašice FSV-a uspješno su krenule u novu premijerligašku priču. Gostujuća pobjeda protiv Zadra u prvom prvenstvenom kolu samo je potvrdila dobru formu ekipe koja je prošlu sezonu završila u sredini ljestvice.

-Teško mi je predvidjeti kako će sve skupa izgledati, s obzirom da su se sve ekipe pojačale i to kvalitetnim stranim igračicama. Sigurno ćemo kvalitetom moći odgovoriti svima u ligi, vjerujem da će sitni detalji odlučivati o konačnom poretku. Naša želja je neka sredina tablice, možda i korak više nego lani, ali ne usudim se nešto detaljnije prognozirati, rekao je trener Teddy Delač.

FOTO: Sportokracija

Gledajući “papirnato”, ovogodišnji “roster” izgleda jako dobro, jer odlasci Ivone Kajfeš, Nikoline Bašek, Dore Čipčić i Dominike Šporčić nadoknađeni su s četiri vrlo kvalitetne igračice.

-Iz prvaka Raguse stigla je Lina Strilić, koja će donijeti veliku kvalitetu na bekovskim pozicijama. Tu je i prekaljena internacionalka Mia Mašić, domaća igračica koji već dugi niz godina igra vani, te mlada i talentirana košarkašica s Kosova Etna Rexhepi. Ove sezone imat ćemo i Amerikanku. Riječ je o Morgan Pullins, iskusnoj igračici koja pokriva pozicije tri, četiri i pet. Svojom kvalitetom odskače u ovoj ligi, samo je moramo uklopiti i napraviti sustav koji će joj odgovarati. Odlično je što svaka igračica pokriva najmanje dvije pozicije, a i fizički smo na znatno većoj razini nego lani, smatra Delač.

Teddy Delač (desno) i njegov pomoćnik Siniša Kuharić FOTO: Sportokracija

Da je ekipa na pravom putu bilo je jasno već nakon utakmica sa slovenskim prvoligašima tijekom pripremnog perioda, koji je za FSV počeo još 19. kolovoza.

–U tim utakmicama forsirali smo stil igre s puno brzine i agresivnosti i mogu reći da smo se po energiji i ritmu zaista približili najboljim slovenskim ekipama. Trebat će još vremena da to polako sjedne na svoje mjesto, pogotovo na početku, ali ako budemo zdravi vjerujem da ćemo izrasti u jednu pravu ekipu, naglasio je strateg FSV-a.

FOTO: Sportokracija

Kao i prošle sezone, jedna od ključnih igračica bit će organizatorica igre Nerea Brajac.

-Ove sezone sve izgleda puno bolje. Atmosfera u ekipi je odlična, dobro se slažemo na parketu i izvan njega. Kao ekipa imamo više iskustva, a dobili smo i odlične nove igračice. Zbog svega toga prilično sam optimistična kada je u pitanju novo prvenstvo, kazala je jedna od liderica FSV-a, s kojom mišljenje dijeli i sportski direktor Emil Baltić.

Nerea Brajac FOTO: Sportokracija

Klub je u novoj sezoni otišao stepenicu više, udvostručili smo proračun i napravili dvije ekipe. Naša druga ekipa sastavljena od perspektivnih kadetkinja i juniorki dva puta tjedno trenira zajedno sa seniorkama. Uz to, s košarkaškim klubom Viškovo dogovorili smo zajednički nastup naših predkadetkinja u Jedinstvenoj hrvatskoj ligi. I senirski roster je odličan, doveli smo prava pojačanja i imat ćemo konkurentnu ekipu, pogotovo kad se od ozljeda oporave Pullins i Tuftan.

FOTO: Sportokracija

Baltić je posebno naglasio glavni cilj FSV-a u tek započetoj sezoni.

Naš glavni cilj je stabilizacija kluba na svim razinama, a to znači stabilan proračun, dobru organizaciju i razvoj igračica. Iako imamo svoje ambicije, koje ćemo mjesto na kraju osvojiti manje je važno, zaključio je sportski direktor FSV-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)