Projekcijom dokumentarnog filma „Naš mali“ šibenske redateljice Ivane Guberine, Košarkaški klub „Zamet“ prigodno je obilježio 31. obljetnicu smrti legendarnog Dražena Petrovića.

Na terenu SRC Zamet okupili su se brojni Draženovi poklonici svih generacija, prisjetivši se kroz film ključnih trenutaka njegovog sportskog puta, sve do tragične smrti 7. lipnja 1993. godine.

Mi u Šibeniku i dan danas odgajamo se u Draženovom duhu. Iako sam pripadnik generacije koja nije imala sreću živjeti u Draženovo vrijeme, pogledao sam jako puno njegovih utakmica na youtubeu, a također i moji prijatelji. Dražen Petrović i dalje je neprikosnoveni broj jedan u našem gradu, naš sportski i životni uzor, rekao je sin autorice filma Pave Kalebić, zahvalivši se Košarkaškom klubu Zamet na pozivu.

-Još u listopadu, čim je film nastao, otišli smo u Šibenik kod gospođe Guberine i dogovorili projekciju. Večer je bila prekrasna, nabijena emocijama i sjećanjima, jako smo zadovoljni atmosferom i odazivom ljudi, rekao je glavni organizator Milan Vukajlović, i sam nekadašnji košarkaš koji je u Draženu Petroviću vidio svog sportskog idola.

Ne samo meni, već i čitavoj mojoj generaciji Dražen je bio veliki uzor, svojevrsna „zvijezda vodilja“ koja nas je motivirala, usmjeravala i vukla naprijed. Ostavio je neizbrisiv trag, i nakon više od tri desetljeća ljudi imaju prekrasna sjećanja na Dražena, istaknuo je Vukajlović.

Pave Kalebić (lijevo) i Milan Vukajlović

A uz Draženove suvremenike, u publici se našlo i puno mlađih gledatelja, koji o košarkaškom Mozartu znaju samo preko video isječaka ili filmova poput ovog prikazanog na Zametu.

-Film je bio vrlo zanimljiv. Vidjevši sve te navijače koji su pričali o Draženu i njegovim utakmicama iz tog doba, mogao sam osjetiti te silne emocije, kao da sam i ja to doživio. Još prije sam pogledao neke dokumentarce o njemu i većinu stvari znao od ranije, ali večeras sam doznao kako nije bio samo odličan košarkaš nego i jako dobra osoba, rekao je 24-godišnji Denis Smeraldo.

Denis Smeraldo

„Život leti kapetane, mladost biži, a na srcu friži…“ I doista, više od tri desetljeća od tragičnog odlaska neponovljivog Dražena Petrovića kao da su „proletjela“. Draženovi driblinzi, rolinzi, dodavanja, trice i piruete s uzdignutom šakom pobjednika, pojavljuju se poput „fleševa“ u sjećanju sretnika koji su živjeli u vremenu košarkaškog Mozarta, a zahvaljujući filmovima poput Našeg malog, i mlade će generacije osjetiti Draženovu nepresušnu energiju i “zarazan” pobjednički duh.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)