U12 ekipa crikveničkog ARX-a sudjelovala je na jakom božićnom turniru ŽKK “Folka Borovje” održanom u Zagrebu. Mlade Crikveničanke prvo su pobijedile domaću ekipu, a potom vrlo uvjerljivo i mađarsku Nagykanizsu.

-Nakon malo pospanog početka protiv Folke, djevojke su se razigrale i u trećoj četvrtini pokazale širinu klupe. Pobijedili smo osam poena razlike, ali i ostavili veliki prostor za napredak i bolje čitanje igre, rekao je trener Krešimir Kozlevčar, osvrnuvši se i na utakmicu s Mađaricama.

-Druga utakmica protiv ekipe iz Mađarske probudila nam je veliku natjecateljsku žar. Prvi put smo se susreli s ekipom iz te zemlje, pa su cure presingom po cijelom terenu htjele pokazati što su radile na treninzima. Rezultat je samo rastao, a unatoč brojnim izmjenama ritam nije padao niti u jednom trenutku, što predstavlja našu najveću snagu. Zaista nas veseli da naše djevojčice rođene 2014. i 2015. godine posjeduju veliki talent, gotovo se ne primjećuje kako su dvije godine mlađe od svojih starijih kolegica u ekipi.

-Turnir je bio vrhunski organiziran, zahvaljujemo se domaćinu na pozivu. Veseli nas da smo uspostavili odnose na relaciji Crikvenica Zagreb. Djeca su sretna, a već su ostvarila i neka nova prijateljstva. Hvala i roditeljima na pratnji te navijanju na tribini, dodao je Kozlevčar.

REZULTATI:

Folka-Arx 26:34
Nagykanizsa-Akademija AJ 41:18
Arx-Nagykanizsa 57:13
Akademija AJ-Folka 42:37

Za Arx su igrale:

Lara Vuleta, Leona Bogović, Vita Turina, Mila Gulin, Vida Vukelić, Ema Kikić, Matea Burić, Natali Vidas, Eli Volarić, Maja Lena Gajić, Vita Vukić, Elena Farkaš, Morena Jelovica, Lucija Davidović.

Trener: Krešimir Kozlevčar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)