Kraj kalendarske godine i blagdansko doba uvijek su dobra prilika za opušteno sportsko druženje. Jedno takvo održano je u SRC 3. maj na Kantridi, na čijem su parketu prodefilirale selekcije Primorsko-goranske i Istarske županije u ženskoj i muškoj konkurenciji.

-Novi Upravni odbor izabran u lipnju ove godine, na početku rada definirao je četverogodišnji program sadržan u devet točaka. Jedna od tih točaka tiče se popularizacije ženske i muške košarke, a upravo večerašnja revija organizirana je s tom namjerom, rekao je novi predsjednik Košarkaškog saveza Primorsko-goranske županije Duško Miočić, najavivši širenje All-Stara iduće godine.

-Pokušat ćemo dovesti slovenske i talijanske ekipe i malo proširiti događaj. I to je jedan od načina kako privući više djevojčica i dječaka, kao i novih ljubitelja košarke, jer jedan od glavnih ciljeva nam je pojačati zanimanje za košarku, dodao je Miočić.

Prve su na parket izašle djevojke, najbolje juniorke Primorsko-goranske županije, raspoređene u Bijelu i Tamnu ekipu, koje su sačinjavale pomiješane igračice riječkog FSV-a i crikveničkog Arxa.

Kako je to uobičajeno na revijalnim utakmicama, igralo se lepršavo, po sistemu “koš na koš”, a treneri se ovoga puta nisu previše ljutili što su obrane bile malo “mekanije” nego u ozbiljnim prvenstvenim susretima. Čitava utakmica bila je izjednačena, a pobijedile su Bijele nakon trice crikveničanke Petre Rešetar u posljednjem napadu.

Nakon djevojaka, svoje su najbolje “finte” i sposobnosti pokazali dečki, podijeljeni u Selekcije Primorsko-goranske i Istarske županije. U toj je utakmici bilo puno atraktivnosti, a manje neizvjesnosti, jer domaća ekipa slavila je s uvjerljivih +42.

All star PGŽ-juniorke Bijele-Tamne 85:83 (19:24, 25:20, 24:20, 17:19)

Bijele: Lumezni 2, Rešetar 4, Vidović 8, Kljaić 1, Đurić 3, Šporčić 14, Brandić 43, Petelin 1, Glumičić 2, Perković 7 Treneri: Krešimir Kozlevčar i Siniša Kuharić

Tamne: Horvat, Bertović 16, Ratković 9, Sunara 2, Domijan 4, Jurčić 9, Rogić 18, Fabijanić 3, Sulejmanović 22 Treneri: Teddy Delač i Mia Blažević

PGŽ – IŽ-seniori 134-92 ( 28-27, 32-21, 37-23, 35-23) Suci: Katalinić, Miletić i Maljevac

PGŽ: Tvrtković, 12, Zatezalo 22, Protega 24, Pustahija 10, Brajdić 14, Miljković 10, Kalac 6, Dominik 9, Barić 23, Turina 2.

IŽ: Travalja 6, Mohorović 3, Belina 5, Milivojević 6, Marić 12, Krulčić 25, Ostojić 35.

GALERIJA SLIKA:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)