Proslavljeni riječki košarkaški internacionalac i bivši hrvatski reprezentativac Davor Kus postao je novi sportski direktor Kvarnera 2010. Kus se vratio u klub u kojem je započeo ozbiljnu košarkašku karijeru, a fotelja glavnog čovjeka struke, prvi mu je posao u košarci od igračkog umirovljenja.

-Košarkaški klub „Kvarner“ već je dvije godine u vrhu Prve lige, a ove smo sezone, osim trenutačne prve pozicije u prvenstvu, izborili i četvrtzavršnicu Kupa. Kako bi u budućnosti bili još uspješniji, moramo dodatno unaprijediti organizaciju kluba. Mislim da je dolazak Davora Kusa pravi potez, te da će on svojim vezama i radom izuzetno unaprijediti klub, rekao je na Kusovom predstavljanju predsjednik Kvarnera Robert „Bobo“ Jurković.

Robert Jurković, Davor Kus, Dorotea Pešić Bukovac i Slaviša Bradić

Novi sportski direktor svjestan je što se od njega očekuje.

-Posebno me veseli što dolazim u sređen i ambiciozan klub. Smatram da uz vrlo angažiranu upravu i pomoć gradskih struktura možemo ostvariti kratkoročne, ali i one dugoročnije planove. Jasno da nam je glavni cilj ove sezone plasman u Premijer ligu, što je za grad veličine i gospodarske moći Rijeke nešto što mora biti normalno, naglasio je Kus.

Već prvoga radnog dana Kusa je dočekao prvi kadrovski izazov, hitno traženje zamjene za izvrsnog američkog šutera Courtneya Fellsa.

-Mislim da imamo dobru ekipu i trenera, međutim, Amerikanac Fells zbog privatnih razloga odlazi iz kluba. Morat ćemo reagirati, jer sezona je duga i želimo imati što više kvalitetnih igrača, dodao je Kus.

Predstavljanju novog sportskog direktora prisustvovali su i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac te glavni tajnik Slaviša Bradić, naglasivši kako to tijelo pomaže košarku, ali i sve ostale sportove. Tako će rebalansom proračuna riječki klubovi u idućem razdoblju podijeliti čak 213 tisuća eura, od čega će u košarkašku “kasu” stići 40 tisuća eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)