Pred košarkašicama riječkog FSV-a regionalni je derbi protiv ŽKK Pula. Od utakmice 8. Kola Premijer ženske lige puno očekuju svi navijaći, ali i trener Teddy Delač, koji je ocijenio dosadašnji dio sezone.

Trenutno ste na omjeru od tri pobjede i četiri poraza, a prošli ste i u četvrtfinale Kupa Ružice Megaj Rimac. Jeste li zadovoljni dosadašnjim rezultatskim učinkom u sezoni?

-Rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone možemo biti zadovoljni, ali treba biti realan i reći da nam je do sada raspored išao na ruku. Naravno da bez dobrog i kvalitetnog rada djevojaka na treningu ne bi bilo niti rezultata, stoga smo i dalje fokusirani na proces izgradnje te stabilizacije ekipe.

U subotu vas čeka susret s Pulom, koja u svojim redovima ima iskusne igračice i igra potpuno drukčiju košarku od vaše. Kakva su očekivanja i kakvo je stanje u ekipi s obzirom na bolesti i ozljede?

– Utakmica protiv Pule bit će pravi derbi u svakom smislu te riječi, geografski smo najbliži, imamo isti omjer na tablici, a i po kvaliteti smo tu negdje, iako je iskustvo svakako na strani gošći. Naš “forte” mora biti želja za dokazivanjem i energija, pa ćemo na kraju vidjeti gdje će nas to odvesti. Sezona je viroza i prehlada tako da se nadam da ćemo imati kompletan roster, iako treba biti spreman i pronaći unutarnje rezerve u slučaju da netko ipak izostane.

Očekuje se dolazak 200-300 gledatelja, što je za pojmove ženske košarke lijep odaziv. Kako vaša mlada ekipa reagira na dobro popunjene tribine?

-Što se tiče publike, ove sezone imamo zaista fantastičnu podršku s tribina. Polako se navikavamo i na taj faktor koji nam je posebno u prvim utakmicama stvorio nešto nervoze, ali mislim da smo se sada adaptirali i da podrška s tribina polako prelazi na parket i daje nam dodatnu energiju. Djevojkama sam objasnio da ukoliko budu na terenu uvijek davale 100 posto bez obzira na rezultat, ljudi će to znati prepoznati i sigurno će podrška iz utakmice u utakmicu biti još veća. Ujedno pozivam i sve one koji nas do sada nisu uživo ispratili da u subotu dođu na tribine i osjete pozitivu i energiju koju djevojke daju na parketu, vjerujem da će i rezultat biti pozitivan, podvukao je Delač.

Utakmica s Pulom na rasporedu je u subotu, 25. studenog u SRC 3. maj s početkom u 19 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)