Pobjedom u finalnom susretu Final Foura protiv vršnjaka Kastva, mlađi kadeti KK Kraljevica osvojili su naslov najbolje ekipe Primorsko-goranske županije.

Kastavci, koji su bili domaćini natjecanja, susret su otvorili vodstvom 9:4. Vodila je ekipa Eugena Tončinića sredinom prve četvrtine i 11:6, ali tada gosti s dvije vezane trice preokreću rezultat (11:12). U tim trenucima Kastavce su u minimalnom minusu svojim poenima držali Pepelar i Suden, pa je prva dionica završena vodstvom Kraljevičana 18:21.

Drugi dio presudio je pobjednika, jer Kastavci su stali u napadu, a gosti čvrstom obranom i kontranapadima krenuli u seriju koja im je na poluvremenu donijela prednost od visokih +17 (23:40).

U trećoj i četvrtoj dionici igrala se ravnopravna utakmica, ali zaliha stvorena u prvom poluvremenu Kraljevici je bila dovoljna za konačan zasluženi trijumf.

-Zahtjevna utakmica u kojoj smo zaslužili pobjedu. Malo smo lošije ušli u susret, ali kada smo u drugoj četvrtini popravili agresivnost i trčanje, napravili smo odlučujuću prednost. Zadovoljni smo čitavom sezonom, jer uz titulu županijskog prvaka osvojili smo peto mjesto u Jedinstvenoj hrvatskoj ligi, naglasio je trener Kraljevice Nikola Nikolić.

KK “Kraljevica” mlađi kadeti – sezona 2023./2024.

-Nismo bili kompletni, a napadačka blokada u drugoj četvrtini koštala nas je poraza. Čestitam Kraljevici na pobjedi, rekao je nakon susreta trener Kastva Eugen Tončinić, ocijenivši pozitivnom upravo završenu sezonu.

Ispunili smo glavni cilj, a to je igranje Jedinstvene predkadetske lige. U tom smo jakom natjecanju imali puno dobrih trenutaka, osvojivši na kraju šesto mjesto. Većina ekipe sada prelazi iz osnovne u srednju školu, na njima je da pokušaju uskladiti školske i sportske obaveze. Koliko ozbiljno budu trenirali, toliko će biti uspješni, zaključio je Tončinić.

KK “Kastav” mlađi kadeti – sezona 2023./2024.

U utakmici za treće mjesto FSV je uvjerljivo svladao lošinjsku Jadranku (62:85).

-Pokušali smo odigrati na što višoj razini, no s obzirom da smo se jako brzo odvojili bilo je teško zadržati punu koncentraciju. Uveli smo tada i ostale igrače, drago mi je da su svi igrali i osjetili utakmicu. Ova izlazna generacija rođena 2009. na okupu je već tri sezone. Svake godine osvojimo neku medalju, postoje tu pojedinci koji će biti vrlo konkurentni u kadetskom i juniorskom uzrastu. Drago mi je da sam trenirao ove momke, da smo zajedno rasli i zajedno se borili, istaknuo je trener FSV-a Goran Lončar.

KK “FSV” mlađi kadeti – sezona 2023./2024.

Unatoč porazu, zadovoljan je bio i trener Jadranke Želimir Kovačević.

-Da li smo sve od sebe, ali protivnik je jednostavno bio kvalitetniji. Od naših osam igrača čak šestorica su gotovo početnici, zato je ovo odličan rezultat. Istaknuo bih Debelca i Hocenskog, koji su u svom godištu među TOP 5 igrača u županiji.

KK “Jadranka” mlađi kadeti sezona 2023./2024.

Završnica Županijske lige za mlađe kadete

Finale:

KK „Kastav“ – KK „Kraljevica“ 61:73 (18:21, 5:19, 16:13, 22:20)

KK “Kastav”: Pepelar 15, Jarkovački 2, Tešić, Kvakić 6, Kajfeš, Barković 7, Krmpotić, Božić 13, Suden 15, Brunjak 3. Trener: Eugen Tončinić

KK „Kraljevica“: Vujčić 17, Zabavnik 9, L. Rukavina, Klemenčić, Polić, N. Rukavina 4, Haler 1, Nuši 11, Vrcan 17, Kostelac 14, Rogić, Burić. Trener: Nikola Nikolić

Za 3. mjesto:

KK „Jadranka“ – KK „FSV“ 62:85 (7:25, 17:24, 21:10, 17:26)

KK „Jadranka“: Cvijić, Katalinić 4, Antičević 2, Debelac 26, Orlić, Hocenski 24, Bizaca, Rakić 6. Trener: Želimir Kovačević

KK „FSV“: Babić 2, Mavrović, Brozičević 22, Brajković 10, Kontić 2, Košpić 8, Božić 16, Marković 17, Boca 3, Jurković 5, Lenac, Majetić. Trener: Goran Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)