Naslov najbolje kadetske ekipe Primorsko-goranske županije otišao je Kvarneru! Uvjerljivu sezonu ekipa trenera Branka Musića okrunila je trijumfom na Final Fouru, pobijedivši u finalnom susretu domaćina Crikvenicu 68:95.

Samo prva četvrtina utakmice protekla je u izjednačenoj igri, a nakon što je minutu prije njezina kraja Tončinić tricom smanjio na 15:16, “voda se okrenula na mlin“ gostiju, koji su iz minute u minutu povećavali prednost.

Na poluvrijeme se otišlo s +17 za Riječane, a i one najmanje rezultatske dvojbe otklonjene su u trećem periodu igre, kada se Kvarner popeo  na nedostižnih +33 (44:77).

Najefikasniji kod Kvarner Pozder, Kurević, Kremenović, Kovačević i Trbojević, dok je Norman Moraal proglašen za MVP Final Foura. Kod Crikvenice, posebno su se istaknuli Tončinić, Gusić i Dragičević.

KK “Kvarner 2010” kadeti

-Mislim da smo od početka krenuli dobro i u obrambenom dijelu zatvorili njihova dva najbolja igrača Tončinića i Dragičevića. Čitavu godinu bili smo dosta uvjerljivi i zasluženo osvojili naslov prvaka. U županijskom natjecanju nismo imali teže protivnike, dok su nam Pazin i Oliva bili dosta konkurentni u regionalnom dijelu lige. Ova je ekipa sastavljena od igrača iz više klubova, ipak je riječ o svojevrsnoj selekciji, pa je logično da smo dominirali. Sezona je bila strahovito duga, igrali smo jako puno utakmica. Sudjelovali smo u juniorskoj ligi i došli do Poluzavršnice Prvenstva Hrvatske, plasirali smo se i u državnu ligu te se natjecali u županijskoj i regionalnoj ligi. Dečki su čitavo vrijeme vrijedno trenirali, čestitam im na uspješnoj sezoni, rekao je nakon finalne utakmice trener Kvarnera Branko Musić.

MVP Final Foura Norman Moraal i trener Crikvenice Petar Gračaković

-Sve se vidjelo. Igrali smo protiv vrlo kvalitetne i motivirane ekipe Kvarnera koju je došla podržati cijela uprava. Veseli me što je bilo puno ljudi, uspjeli smo se donekle suprostaviti, iako se očekivao ovakav rezultat. Čestitam ekipi Kvarnera na zasluženoj pobjedi, naglasio je trener Crikvenice Petar Gračaković, osvrnuvši se na kompletnu sezonu.

KK “Crikvenica” kadeti

-U ovoj ekipi postoje talentirani igrači koji će i iduće godine igrati u kadetskoj konkurenciji. Možda smo mogli i bolje, ali mislim da smo solidno razvili dva, tri igrača koji mogu opstati u košarci, dodao je Gračaković.

Jakov Tončinić KK “Crikvenica”

Finale:

KK „Crikvenica“ – KK „Kvarner“ 68:95 (15:20, 14:26, 15:31, 24:18)

KK „Crikvenica“: Tončinić 21, Nenadich, Sarić, Gusić 20, Dragičević (cap.) 10, Kranjac, Peričić 6, Bogdan 3, Stojčić 8. Trener: Petar Gračaković

KK „Kvarner“: Arbanas, Pilepić 8, Kurević 17, Kušeta 4, Kovačević 10, Trbojević 10, Čačić 5, Moraal 4, Kremenović 14, Mušan 1, Margetić 4, Pozder 18. Trener: Branko Musić Pomoćni trener: Igor Kukić

Uvertira finalu bila je utakmica za treće mjesto između Jadranke i Kastva, koja je pripala Lošinjanima.

-Teška utakmica, druga u dva dana. Mi smo s otoka i nama je to sve puno teže logistički posložiti. Ponosan sam na dečke, s tim da imamo samo jednog kadeta, ovi ostali još su mlađi. Čitava sezona bila je dobra. Tek unatrag pet sezona počeli smo raditi s mlađima i osvojili već nekoliko medalja, a samo ove sezone izborili dva final foura. Ponosan sam na dečke jer vidim da su dali sve od sebe, naglasio je trener Jadranke Želimir Kovačević.

KK “Jadranka” kadeti

-Nažalost, na početku utakmice ozlijedio se naš ponajbolji igrač što nas je dodatno usporilo. Na kraju je presudila puno veća volja i želja ekipe Jadranke kojoj čestitam na pobjedi, a mi nakon vrlo uspješne sezone idemo dalje, istaknuo je trener Kastva Robert Bajt.

KK “Kastav” kadeti

Utakmica za treće mjesto:

KK „Jadranka“ – KK „Kastav“ 60:41 (24:14, 19:10, 10:7, 7:10)

KK „Jadranka“: Rogić 16, Gardijan 2, Debelac 11, Hocenski 11, Gršković 14, Kuljanić 6, Vidaković, Jovanović, Cvijić, Orlić, Rakić, Katalinić. Trener: Želimir Kovačević

KK „Kastav“: Suden 12, Kvakić 3, Rubeša 8, Pepelar 8, Bajt 1, Misan 3, Blečić 6, Barković, Jarkovački, Tršić. Trener: Robert Bajt

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)