Kadeti Kvarnera 2010 sa stopostotnim su učinkom završili natjecanje u Regionalnoj ligi. Posljednji prvenstveni „skalp“ skinuli su Pazinu, ostvarivši tako desetu pobjedu u deset susreta.

Za trijumf nad istarskom ekipom igrači trenera Branka Musića morali su se itekako oznojiti, jer Pazinjani su većim dijelom utakmice predstavljali ravnopravnog suparnika.

Pobjednika je presudila treća četvrtina, u kojoj je Kvarner čvrstom obranom, preciznim dalekometnim šutevima te brzim kontranapadima stigao do velike prednosti. Gosti niti tada nisu posustali, pokazavši veliku borbenost koja ih je u posljednjoj dionici utakmice “vratila u igru”. Ipak, zaliha domaćih stvorena u prvom poluvremenu bila je dovoljna za konačnu pobjedu, te proslavu naslova u prigodnim svečarskim majicama.

KK “Kvarner 2010”

-U prvu četvrtinu ušli smo pomalo „mlitavo“, ali u drugoj odigrali odličnu obranu, otišavši na dvadeset razlike. Pohvalio bih dva mlađa dečka, Polovinu i Kurevića, koji su dobro nadomjestili izostanak nekoliko igrača. Pazin je uporna ekipa, sa tom svojom presing obranom skoro su nas stigli. Ipak, s obzirom da smo vodlili čitavu utakmicu, smatram da smo zasluženo pobijedili.

Osvajanjem regionalnog natjecanja Kvarner se plasirao u elitu, odnosno Jedinstvenu hrvatsku ligu u kojoj ga čekaju najjači mogući protivnici.

-To će biti vrlo zahtjevno natjecanje, sudjelovat će deset klubova u dvokružnom sustavu sa 18 utakmica. Najvažnije je dobiti neophodno iskustvo, što ćemo u tako jakim utakmicama sigurno postići. Vjerujem da su druge ekipe ipak jače od nas pod košem, tek trebamo vidjeti kako ćemo se nositi u takvim uvjetima. Nadam se da ćemo se brzo naviknuti i dobro se boriti, a svaka pobjeda bit će izuzetno vrijedna, naglasio je trener Kvarnera Branko Musić.

Unatoč porazu, razloga za zadovoljstvo imao je i pazinski stručni stožer.

Nakon velikog minusa na poluvremenu i „jezikove juhe“ u svlačionici, ekipa je pokazala karakter i veliko srce, unatoč povredama i virozama koje su nam prorijedile sastav. Mojoj ekipi „kapa do poda“, a Kvarneru čestitke na osvojenoj tituli, rekao je trener Pazina Tedi Daus, zadovoljan ovosezonskim regionalnim omjerom od pet pobjeda i tri poraza.

KK “Pazin”

Regionalna kadetska liga

KK „Kvarner 2010“-KK „Pazin“ 66:61 (17:16, 25:6, 12:18, 12:21)

KK „Kvarner 2010“: Arbanas 6, Kovačević, Pilepić 4, Trbojević 8, Polovina 12, Kurević 11, Kremenović 11, Pozder 4, Rubinić, Matić 10 Trener: Branko Musić

KK „Pazin“: Guerin, Unukić 9, Travaija 8, Brenko 8, Androšić 19, Oplanić, Burić 10, Perić 7  Trener: Tedi Daus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)