Nakon razlaza s dugogodišnjim trenerom Damirom Rajkovićem, KK “Škrljevo DepoLink” novo je lice na klupi pronašlo u liku Edija Dželalije. Pred iskusnim 54-godišnjim stručnjakom koji je ozbiljniju trenersku karijeru započeo prije više od dva desetljeća upravo u Rijeci težak je posao, jer Zeleni se nakon neuvjerljive prvenstvene jeseni nalaze pri dnu premijerligaške ljestvice.

-Zahvalan sam klubu na ukazanom povjerenju, sada je najvažnije da igračima vratimo izgubljeno samopouzdanje. Razgovarao sam s njima, važno je da imaju veliku volju i optimizam, iako neće biti nimalo lagano. Analizirat ćemo stanje i za mjesec dana donijeti određene zaključke po pitanju igre i igračkog kadra.

Predsjednik Škrljeva Vice Sep, po svom je običaju, smireno i racionalno izanalizirao postojeću situaciju u klubu.

-Hvala dosadašnjem treneru Rajkoviću, u proteklih sedam godina vukao je klub te napravio puno dobrih stvari, no, nažalost, posljednji rezultati nisu bili u skladu s ambicijama kluba. Željeli smo trenera koji dobro poznaje naše podneblje, nekoga tko je trenerski „odrastao“ u ovom kraju, rekao je Sep, naglasivši očekivanja Uprave u nastavku sezone.

Edi Dželalija FOTO: Creative Media

-Vjerujemo da će se preokrenuti ovaj negativan niz,  za tako nešto imamo kvalitetu. Želimo se stabilizirati u mirnoj zoni sredine ljestvice, te u nastavku sezone nesmetano razvijati mlade igrače.

Vremena za predah nema, jer Zelene već sutra (9.12.) očekuje domaći susret protiv zagrebačkog Dinama predvođenog izbornikom Josipom Sesarom.

-U prvom dijelu sezone od njih smo izgubili s 20 poena razlike. Iskusna su ekipa s „glavom i repom“ koja ima deset podjednakih igrača. Na nama je da se stabiliziramo u obrani, jer protivnici nam u prosjeku zabijaju čak 92 poena po utakmici, a imamo i dosta nizak postotak šuta, detektirao je ključne probleme u igri novi trener.

Nakon Dinama, do kraja kalendarske godine Dželalija će svoju novu ekipu povesti u dvije prvenstvene i jednu kup bitku. Zeleni će tako u Draženovom domu u utorak, 13. prosinca, odigrati utakmicu Kupa Krešimira Ćosića protiv Cibone, a četiri dana kasnije, također u metropoli, suprostaviti se Dubravi. Oproštaj od kalendarske godine uslijedit će u Kostreni 20. prosinca, u još jednom, ovoga puta prvenstvenom dvoboju protiv „Vukova s Tuškanca“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)