Natjecanje u Regionalnoj ligi mlađih kadetkinja košarkašice crikveničkog Arxa započele su uvjerljivim trijumfom u Gospiću. Ekipa trenera Hrvoja Domijana od prve sekunde susreta nametnula je snažan ritam kojeg Gospićanke nisu mogle pratiti, pa je pitanje pobjednika riješeno već do poluvremena (51:12).

U nastavku su prigodu za igru dobile sve igračice, a crikvenička prednost do kraja susreta narasla je do čak 48 koševa prednosti.

-Naše su igračice odigrale odličnu utakmicu, pokazavši kvalitetu, spremnost i energičnost tijekom čitavog susreta. Pohvalio bih i naše protivnice koje su se trudile te odigrale korektno. Puno nam je značila podrška navijača, roditelja i prijatelja, kao i naših suigračica s tribina, to nam je dalo dodatnu motivaciju za bolju igru, rekao je nakon utakmice trener Arxa Hrvoje Domijan.

No, vremena za odmor nema previše, jer već idućeg vikenda Crikveničanke u sklopu Županijske lige dočekuju ekipu Viškova.

ŽKK Gospić – ŽKK Arx Crikvenica 25 : 73 (6-29, 6-22, 10-8, 3-14)

ŽKK “Arx”: Rešetar 2, Turina 6, Gulin, Devčić 2, Kikić 9, Burić 8, Domijan 4, Lumezhi 14, Babić 4, Tomas 12, Požega 12, Ema Lumezhi

Uz mlađe kadetkinje, u Gospiću su svoj susret odigrale i seniorke, koje su u neizvjesnom susretu tijesno pobijedile domaćina.

Crikveničanke su odlično otvorile utakmicu, no, u drugoj četvrtini Gospić se “vraća u igru”. Na odmor se otišlo s gostujućom prednosti od šest poena (25:31), a neizvjesno je ostalo do posljednje sekunde susreta kojeg su košarkašice Arxa uspjele riješiti u svoju korist, izborivši zasluženu, ali tijesnu pobjedu 63:60.

Prva ženska liga

ŽKK Gospić – Arx Crikvenica 60 : 63 (9-19,16-12,18-17,17-15)

Arx Crikvenica: Ratković 3, Sunara 5, Nikšić 4, Đurić, Kljajić 11, Kudić 7, Rogić 26, Bertovic 2, Mladenović, Petelin 2, Starčević, Rešetar 1.

ŽKK Gospić: Maras 11, Halapa, Milinković, Binički 3, Milković M. 5, Benković 7, Prpić, Milković K 29, Vrban 5, Asić.

-Na početku utakmice dobrom obranom i ekipnom igrom postigle smo prednost od desetak razlike. Sam rezultat je oscilirao tijekom utakmice, cijelo vrijeme smo bile u vodstvu, ali zbog naše lošije obrane, ekipa Gospića nas je pretrčavala te tako smanjila razliku. Unatoč našoj lošijoj obrani, uspjele smo izvući pobjedu. Također bih htjela čestitati našim mlađim kadetkinjama koje su prije nas u istoj dvorani odnijele pobjedu protiv mlađih kadetkinja Gospića, rekla je nakon utakmice Emma Kljaić.

U Arxu su nakon utakmica u Gospiću zadovoljni rezultatima, ali i novim dresovima, donaciji pekare “Aroma”, s čijim su dizajnom, kako kažu u klubu, igračice oduševljene. “Puno nam znači podrška lokalnih obrtnika, veliko im hvala”, ističu u Arxu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)