Iako to konačan rezultat ne pokazuje, košarkašice FSV-a „skupo su prodale kožu“ u utakmici 7. kola Premijer lige protiv favorizirane Trešnjevke 2009. Prvi je to ovosezonski prvenstveni poraz riječke ekipe na domaćem parketu, ali poraz koji „ne boli“ previše, ponajviše zbog činjenice da se Delačeva ekipa veći dio utakmice sasvim ravnopravno nosila s prošlogodišnjim finalistkinjama hrvatskog elitnog natjecanja.

Prva četvrtina protekla je u znaku gošći, koje su čvrstom i agresivnom obranom na organizatoricama igre Brajac i Kajfeš te udvajanjem Katarine Trehub ispod koša otupile „oštricu“ domaćeg napada, prisilivši Riječanke na pogreške u dodavanjima.

Kod 14:24 sredinom druge četvrtine izgledalo je da će se Zagrepčanke „prošetati“ do pobjede, ali uslijedio je snažan odgovor domaće ekipe, koja je zahvaljujući skakački i pucački raspoloženoj Trehub, ali i borbenosti ostatka ekipe do odmora stigla na obećavajućih -3 (27:30).

Treća je četvrtina bila preslika druge. FSV je preko Trehub, Krakić i Bašek nastavio u istom ritmu, a nakon poena Trehub 2:58 prije kraja treće dionice, prvi put nakon početnih 2:0 domaće su košarkašice stigle do prednosti (40:39).

Riječanke su izdržale do posljednjih pet minuta susreta (49:54), a tada su gošće „dodale gas“ i utakmicu završile uvjerljivom pobjedom. Konačnih -16 (54:70) nije moglo pokvariti vrlo dobar dojam kojeg su riječke košarkašice ostavile na parketu SRC 3. maj.

-Zadovoljan sam jer smo više od tri četvrtine uspjeli parirati jednoj dobroj i posloženoj ekipi. Bilo je nekih greškica, ali stvarno sam ponosan na koji su način cure reagirale. Vidjelo se na parketu da nešto radimo, vidjelo se da ova ekipa ima potencijal. Nadam se da ćemo tako i nastaviti i da će nas rezultati uskoro „pomaziti“, rekao je nakon utakmice trener FSV-a Teddy Delač.

-Utakmica je bila vrlo teška, kako taktički, tako i fizički. Prvo poluvrijeme dopustili smo previše otvorenih šuteva za tri poena, FSV je na taj način držao priključak. Drugo poluvrijeme primili smo samo jednu tricu, a istovremeno zabili nekoliko lakih poena iz kontranapada, čime smo „prelomili“ utakmicu. Čestitam protivniku na dobroj igri, a mojim curama na velikoj borbenosti kojom smo dobili ovu utakmicu, izjavio je trener Trešnjevke Dean Nemec.

KK „FSV“- KK „Trešnjevka“ 54:70 (7:14, 20:16, 10:14, 17:26)

KK „FSV“: Ratković, Vidović 4, Bašek 8, Jurčić 4, Šporčić, Brandić, Tuftan, Kajfeš 2, Trehub 16, Brajac 5, Krakić 15 Trener: Teddy Delač Pomoćnik: Siniša Kuharić

KK „Trešnjevka 2009“: Brtan, Novak 11, Rodek 9, Ćuklin 4, Ćurić 11, Maričević, Kokolić, Valčić 12, Bilić 21, Jakšić, Vukić 2 Trener: Dean Nemec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)