Šesto kolo Prve muške košarkaške lige donosi susjedski derbi Kvarnera 2010 i Crikvenice. Riječani su, sukladno statusu jednog od glavnih favorita natjecanja, odlično krenuli u sezonu, nanizavši pet pobjeda u isto toliko nastupa.  Crikvenica je, pak, u prvih nekoliko kola platila „danak“ neiskustvu, pa Kirci imaju skor od jedne pobjede i četiri poraza. Ipak, derbi je derbi, pa se u subotu u Dvorani Dinko Lukarić na Kozali očekuje zanimljiva utakmica.

-Jasno da smo mi favoriti, a konačno smo svi osim Delpina zdravi i spremni. Ipak, moramo biti oprezni jer u pripremnoj utakmici prije početka prvenstva Crikvenica nas je malo iznenadila, pa čak i vodila nakon prve četvrtine. Nije to ništa čudno, jer ako u bilo koju utakmicu ne uđeš maksimalno, imat ćeš problema bez obzira protiv koga igraš. Tako će biti i u subotu, krenemo li ozbiljno od prve minute bit će sve u redu, rekao je u najavi susreta najiskusniji košarkaš Kvarnera Siniša Štemberger, koji je kao i svi u klubu vrlo zadovoljan početkom sezone.

Igramo jako dobro, a najvažnije je da imamo veliku širinu. Krene li nekom slabije, tu je kvalitetna zamjena. Pokriveni smo na svim pozicijama, pogotovo onima organizatora igre, mislim da smo individualno najjači, smatra Štemberger, čiju ekipu nakon regionalnog derbija s Kircima čeka teška utakmica protiv glavnog konkurenta Osijeka na gostujućem parketu.

Courtney Fells (Kvarner)

S druge strane, Crikveničani su prije susreta s Kvarnerom svjesni trenutnog odnosa snaga.

-Igrat će ekipa koja se bori za ulazak u Premijer ligu i ekipa koja se bori za ostanak. Sve je na strani Kvarnera, ali postoji ona priča o Davidu i Golijatu. Iako ćemo u utakmicu vjerojatno ući oslabljeni za Smokovića i Perića, učinit ćemo sve da susret što duže održimo zanimljivim, rekao je trener Crikvenice Zoran Dragojević, naglasivši probleme s kojima se u višem rangu natjecanja susreće njegova ekipa.

Imamo dosta mladu ekipu, a za razliku od naših konkurenata nismo se prije početka sezone pojačali, što nam je cilj u idućem razdoblju. Vidljivo je to bilo i na prošloj utakmici s Omišom koju smo do 17. minute igrali vrlo dobro, no nakon serije grešaka „ušli u mlin“ puno iskusnije ekipe.

detalj s utakmice 1. kola Prve lige Crikvenica-Mladost Zagreb

„Košarkaška Rijeka“ s nestrpljenjem iščekuje subotnju utakmicu (11.11.), koja u Dvorani Dinko Lukarić na Kozali počinje u 17. sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)