“Final Four” za prvaka Primorsko-goranske županije odigrali su i dječaci, a naslov pobjednika odnijeli su Kastavci. Ekipa trenera Eugena Tončinića u finalnom dvoboju u Sportskoj dvorani “Matija Katalinić” u Kastvu svladala je Ri Basket rezultatom 76:51.

Neizvjesno je bilo samo u prvih sedam minuta utakmice i vodstva Riječana od 9:10, jer “narančasti” su tada ubacili u višu brzinu, odvojivši se na dvoznamenkastu razliku koju su sigurno zadržali do kraja susreta.

-Finale uvijek ima svoje čari. Ri Basket je sigurno kvalitetna ekipa, čim je došla do završne utakmice. Na početku je bilo malo nervozno, ali kasnije smo se “odlijepili” i nije bilo problema. Ova je generacija zadržala kontinuitet rezultata, jer prije dvije godine bila je prvak u mini basketu, a evo sada i u kategoriji dječaka. Radimo, treniramo i ovo je bilo očekivano, rekao je trener Kastva Eugen Tončinić.

Dječaci KK “Kastav”
Dječaci KK “Ri Basket”

Niti u susretu za treće mjesto nije bilo veće neizvjesnosti.  Ekipa Svetog Mateja je već nakon prve dvije četvrtine napravila prednost koja im je garantirala pobjedu protiv FSV-a.

-Utakmica s dosta grešaka s obje strane. Odvojili smo se u trenucima kad smo počeli trčati i realizirati kontranapade. Generalno, zadovoljni smo s trećim mjestom, na nama je sada da nastavimo trenirati i pokušamo sve skupa podići na još veću razinu. Suradnja s Matuljima pokazala se kao odličan potez, na taj način trebamo nastaviti i dalje, naglasio je trener Svetog Mateja Teo Ban.

Dječaci KK “Sveti Matej”

-Čestitke ekipi Svetog Mateja na zasluženoj pobjedi. Mogu reći da moji igrači u današnjoj utakmici nisu dali svoj maksimum. Promašili smo puno zicera, što je na kraju odlučilo utakmicu. Ovu sezonu igrali smo u pomlađenom sastavu, s većinom igrača rođenih 2012. i 2013. godine, pa sam ukupno gledajući ipak zadovoljan. Već sam ulazak među prve četiri ekipe velika je stvar, budućnost je pred njima, potrebno je još godinu, dvije za rezultate koji nisu najvažniji, ali djeci puno znače, dodao je trener FSV-a Goran Lončar.

Dječaci KK “FSV”

Rezultati:

Finale:

Kastav – Ri Basket 76:51 (18:10, 16:7, 30:14, 12:20)

Kastav: Spasojević 2, Musulin 7, Andlar 10, Gencel 10, Gregorović, Ujdurović 2, Perić 2, Mijolović 8, Mihaljević 5, Vidmar 20, Matijević, Mutić 8, Korošec 2.

Ri Basket : Šalajić 4, Milin, Bogdan 9, Duratović 4, Mitrović, Ivanovski 10, Rudenjak 6, Torre 4, Malnar 9, Juranić 1, Sušanj 4, Zavadlav, Vučetić.

Utakmica za 3. mjesto:

Sveti Matej – FSV 71:48 (10:3, 27:11, 22:10, 12:24)

KK “Sveti Matej”: Rus 4, Ban, Matošević, Nikolić 10, Soldić 20, Marčelja 2, Kadmen 21, Fistonić 12, Rodić, Vlahinić 2.

FSV: Luketić, Zečić, Bijelić 19, Juroš 13, Kurtović, Drezgić, Salopek, Imgrund 3, Matić, Dovolić 6, Manestar, Garetić 2.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)