Nakon sjajno odrađenog regularnog dijela prvenstva i polufinalne pobjede protiv Gorice, košarkaše Kvarnera 2010 očekuje vrhunac sezone, finalni ogled s osječkim Vrijednosnicama, ekipom koja je jedina porazila Riječane, i to u oba dosadašnja susreta. Zbog osvojene prve pozicije prije play offa, ekipa trenera Branimira Pavića u sutrašnjem prvom dvoboju imat će prednost domaćeg parketa.

-Vrijednosnice su atletski jako moćna ekipa, imaju najboljeg strijelca lige, Amerikanca Ashtona. Kombinatorna su ekipa koja jako dobro trči, ali vjerujem u svoje igrače i u našu pobjedu. Ključno je odigrati dobru obranu, mislim da su igrači svjesni trenutka i da će odigrati pravu mušku utakmicu, rekao je trener Kvarnera 2010 Branimir Pavić, napomenuvši kako su svi igrači zdravi i spremni za sutrašnji ogled.

Davor Kus, Marijan Čakarun, Paolo Marinelli, Branimir Pavić

Igrači su svjesni snage protivnika, ali i svojih igračkih kvaliteta.

-Željno iščekujemo tu utakmicu. Mi ćemo dati sve od sebe, ali sport je takav da jednostavno ne možete predvidjeti što će se dogoditi. Činjenica je da u toj drugoj utakmici na Kozali nismo bili pravi, nije da tražimo alibi, ali bili smo oslabljeni izostankom nekoliko igrača. Kad se pogleda čitav regularni dio sezone, mislim da je potpuno zasluženo da se nađemo u finalu s Osijekom, naglasio je iskusni centar Marijan Čakarun.

Puno će nam značiti podrška publike, pozvao bih sve navijače da nas sutra podrže u što većem broju. Spremni smo za taj završni korak, uvažavamo protivnika, ali vjerujemo u sebe, dodala je važna Kvarnerova karika Paolo Marinelli.

Paolo Marinelli

Sportski direktor Davor Kus čestitao je igračima i stručnom stožeru na izborenom finalu.

-Zaista smo svi u klubu ponosni i sretni kako se ponašaju i odnose prema poslu. Želimo im svu sreću u sutrašnjoj utakmici. Pozvao bih riječku publiku da podrži igrače, jer su oni to svojim igrama i ponašanjem svakako zaslužili. Riječka je publika u prošlosti uvijek znala prepoznati trenutak kada treba pomoći Kvarneru, ne sumnjam da će tako biti i ovoga puta, istaknuo je Kus.

Prvi susret finalne serije koja se igra na dvije dobivene utakmice na rasporedu je sutra (srijeda, 24.4.) u 18 sati, u Dvorani Dinko Lukarić na Kozali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)