Zahvaljujući suradnji košarkaških klubova „Sveti Matej“ i „Viškovo“, najmlađi Klanjci dobili su priliku organizirano trenirati sport „među obručima“. Dva puta tjedno, utorkom i četvrkom, djeca iz Klane u svojoj će Osnovnoj školi pod stručnim vodstvom viškovljanskih trenera učiti osnove „kraljice sportova“.

Teo Ban, Emma Šogolj, Dino Klaić

-S djecom iz Klane već smo trenirali prošle jeseni, a s obzirom da se njihova sportska dvorana preuređivala tijekom zime, bili smo prisiljeni napraviti malu pauzu. Sada smo okupili desetak djece, a nadamo se da će ih s vremenom biti još više. Cilj nam je proširiti našu bazu i privući nove članove, rekao je trener Svetog Mateja Dino Klaić.

Mali su se Klanjci u velikom broju odazvali na animacijski trening kojeg su, uz Klaića, za njih pripremili treneri Ema Šogolj i Teo Ban.

-Ovdje smo s ciljem podizanja košarke na našem području na jednu višu razinu. Probali smo danas neke osnovne elemente poput driblanja, vođenja lopte i šutiranja na koš, što je djeci zbog gledanja utakmica na televiziji nekako najbliže, naglasio je Ban.

-Djeca su zaista pokazala veliki interes za košarku, svi su s veseljem sudjelovali u štafetnim igrama i ostalim vježbama. Nadamo se da će mnogi od njih ostati u sportu, koji je izuzetno važan za razvoj dječje motorike i stjecanje zdravih navika, dodala je Šogolj.

Jakov Škevin i trener Dino Klaić

Najmlađi Klanjci su se tijekom animacijskog treninga vrlo angažirano borili za pobjedu u štafeti.

-Ja već treniram u mini basket ekipi Svetog Mateja. Košarka mi se jako sviđa, na treninzima se zabavljamo i izvodimo razne zanimljive vježbe, rekao je Jakov Škevin, jedan od brojnih mališana koji je odlučio “uroniti” u magični  svijet košarke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)