U sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., hrvatska košarkaška reprezentacija pred dobro popunjenim tribinama Centra Zamet nadigrala je Cipar s uvjerljivih 92:63.

Od početka susreta osjetila se razlika u kvaliteti u korist izabranika Josipa Sesara, što je već nakon prve dionice susreta rezultiralo visokim vodstvom od 22:8. Sredinom druge četvrtine kod 43:19 postalo je definitivno jasno koja će ekipa uzdignutih ruku dočekati posljednji zvuk sirene.

U hrvatskoj reprezentaciji najefikasniji igrač bio je Roko Prkačin s 24 poena kojima je dodao i deset skokova, a slijedi Mario Hezonja s dva poena manje, uz isti broj skokova.

“Dominantno smo odigrali čitav susret. Od početka smo imali potrebnu energiju. U trećoj četvrtini su se pojavili mali problemi u obrambenom dijelu, jer se nismo dobro vraćali u obranu i Ciprani su to iskoristili za svoju seriju. Bio je to najlošiji period u našoj igri, no ulazak u zadnju četvrtinu je bio odličan, protok lopte također jako dobar i utakmica je otišla u smjeru u kojem je i trebala otići. Napravili smo odličan posao u radnom dijelu, ali moram naglasiti i 29 asistencija koje govore da je napad bio fluidan, rekao je nakon susreta izbornik naše reprezentacije Josip Sesar.

U drugom susretu naše skupine Francuska je u gostima pobijedila BIH 64:74, pa se nakon dva odigrana kola nalazi na prvoj poziciji s obje pobjede. Drugu i treću poziciju dijele Hrvatska i BIH s omjerom 1-1, dok je posljednji Cipar s oba poraza.

Hrvatska-Cipar 92:63 (22:8, 26:16, 22:26, 22:13)

Hrvatska: Perković 7, Filipović 4, Kapusta, Prkačin 24, Kalajzić, Hezonja 22, Vraneš 10, Badžim 9, Branković, M. Drežnjak 5, D. Drežnjak 11, Nakić

Cipar: Loizides, Simitzis 17, Pasiali 4, Michail 5, Iliadis 3, Jung, Giannaras, Tigkas 1, Tretiakov 2, Willis 16, Mantovani, Stylianou 15

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)