Na prošlotjednoj svečanosti izbora najuspješnijih sportaša grada Rijeke u 2023. godini, dodjeljene su i dvije posebne nagrade “Sportski djelatnik grada Rijeke za dugogodišnji doprinos u sportu”. Uz boksačkog trenera Ivu Živkovića vrijedno je priznanje otišlo u ruke Josipa Lulića, istaknutog funkcionera koji je najveći trag tijekom više od pola stoljeća rada u sportu ostavio u košarci.

Rođen 30. svibnja 1945. godine u Zagrebu, u mladosti je igrao košarku u Kvarneru, ogulinskom Jedinstvu i Belvederu, a nastupajući u dresu Kvarnera došao je i do dresa juniorske reprezentacije Hrvatske.

Nakon završenog studija u Zagrebu vratio se u matični Kvarner i 1970. godine uključio u rad kluba kao član uprave i koordinator za izradu klupskih akata.

Josip Lulić u društvu tajnika KS PGŽ Zorana Pjevalice

Bio je dugogodišnji član Registracijske komisije Hrvatskog košarkaškog saveza te delegat u Skupštini istog tijela, kao i delegat u Skupštini Košarkaškog saveza Jugoslavije. U bivšoj državi bio je predsjednik SIZ-a fizičke kulture u Rijeci.

U funkciji potpredsjednika Ženskog košarkaškog kluba „Rijeka“ zalagao se za razvoj ženske košarke, a predsjedavao je i osnivačkoj Skupštini Hrvatskog košarkaškog saveza.

U dva navrata bio je član uprave HNK „Rijeka“, a od 2006. godine Boćarskog kluba „Vargon Rijeka“.

Gospodine Josipe, čestitamo na zasluženom priznanju!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)