Košarkašice FSV-a i u novoj su kalendarskoj godini nastavili s domaćim premijerligaškim pobjedama. Ovoga puta „žrtva“ je bio Brod na Savi, „žilava“ slavonsko-brodska ekipa, koja je sve do dvije, tri minute prije kraja susreta „puhala za vratom“ Riječanki.

Domaće su košarkašice od prve minute bile u vodstvu, koje se čitavu utakmicu kretalo od pet do petnaest poena prednosti. No, svaki put kada bi se učinilo kako će se utakmica „prelomiti“ na riječku stranu, „ukazale“ bi se Jovančević, Lovrić i Jones, trojac koji je postigao čak 50 od 63 gostujuća poena.

U domaćim redovima na isti su način odgovorile Krakić, Tuftan i Kajfeš, najraspoloženije igračice Delačeve ekipe. Josipa Tuftan je s 12 skokova i postotkom šuta od sjajnih 72% više nego dostojno nadomjestila ponajbolju FSV-ovku u prvom dijelu sezone Katarinu Trehub. Nije zaostajala niti najefikanija igračica susreta Ivona Krakić, koja je brojci od 25 poena dodala i 13 skokova a vrlo dobru partiju začinjenu s dvije atraktivne asistencije pružila je kapetanica Ivona Kajfeš.

-Zbog značaja susreta bili smo dosta nervozni, željeli smo pobjedu kako bi zadržali priključak sa sredinom i odmakli od ekipa s dna tablice. Promijenili smo roster, otišla nam je Trehub koja nam je dosta značila, a došla Čipčić koja je drugi tip igračice, pa će nam trebati vremena da se uigramo. Da smo zabili zicere i otvorene šuteve u prvom poluvremenu bilo bi puno lakše, ali svaka pobjeda se broji, pogotovo što su cure pokazale karakter, rekao je nakon utakmice trener FSV-a Teddy Delač.

Jednu od najupečatljivijih rola u utakmici s Brođankama odigrala je Josipa Tuftan.

-Od prve minute bilo je teško, ali držali smo dobar ritam i zaustavili njihove najbolje igračice. Ovom pobjedom olakšli smo si ostatak prvenstva, jer tek je siječanj, a mi smo osigurali ostanak. Moramo nastaviti dobro trenirati, čestitam svojoj i protivničkoj ekipi na odličnoj borbi, naglasila je Tuftan.

Utakmica 13. kola Premijer ženske lige: FSV-Brod na Savi 82:63 (27:12, 16:25, 19:16, 20:10)

FSV: Čipčić 2, Vidović, Bašek 8, Šporčić, Brandić 7, Tuftan 18, Kajfeš 15, Kudić, Brajac 7, Krakić 25

Brod na Savi: Blažević, Jovančević 17, Poljac 7, Fonović, Princip 4, Katinić, Ilakovac, Jones 21, Stanković, Lovrić 12

I utakmica s Brođankama imala je svoje „treće poluvrijeme“. Gledatelji su tako na ulazu u dvoranu mogli donirati sredstva namijenjena riječkom paraboćaru Luki Wagneru, koji se zajedno sa svojim stručnim timom priprema za nastup na kvalifikacijskom turniru za Paraolimpijske igre u Parizu, krajem ožujka u Portugalu.

Na poluvremenu utakmice održano je i natjecanje u boćanju za gledatelje, a najuspješnijoj boćarici, juniorki FSV-a Miji Glomazić, nagradu je uručio paraboćar Luka Wagner.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)