Matuljski sportski vikend protekao je u znaku Adria Kadet Kupa, međunarodnog košarkaškog turnira za mlađe kategorije koji je u Dvorani OŠ Dr. Andrije Mohorovičića, uz domaći Matulji – Sveti Matej, okupio bosanskohercegovačke klubove Bosnu XXL iz Bihaća, Lijevče –  Lider iz Gradiške te prijedorski Hunters.

-U suradnji s našim sportskim prijateljima iz BIH pokrenuli smo natjecanje za igrače rođene 2008. i 2009. godine, dječake koji će iduće sezone igrati u kadetskoj konkurenciji. Uz četiri ekipe koje su se okupile na ovom prvom turniru, sudjeluju još i Ri-Basket te Slavonski Brod, rekao je jedan od trenera Svetog Mateja Dino Klaić.

Prvi je to jači turnir na kojem mladi košarkaši Matulja i Svetog Mateja sudjeluju zajedničkim snagama.

U prvoj sezoni naše suradnje i spajanja podigli smo ljestvicu rada i fond sati treninga, a i ovaj turnir dio je nastojanja za jačim utakmicama. Na kraju sezone podvući ćemo crtu i vidjeti što smo napravili te kako smo trenirali i igrali, dodao je Klaić, a s njim se složio i predsjednik KK Matulji Tin Juračić.

Matulji – Sveti Matej

-Sama suradnja za sada je vrlo kvalitetna, vidi se da se klinci slažu i zajedno dobro funkcioniraju. Ovakvi turniri poslužit će nam kao dobar pokazatelj naše trenutačne kvalitete i dati okvir za daljnji rad, naglasio je Juračić.

Matuljskoj publici predstavio se i Lijevče – Lider, ekipa sastavljena od dva susjedna kluba.

-Lijevče je klub iz Nove Topole, a Lider iz Gradiške. Baš poput Matulja i Svetog Mateja odlučili smo se za suradnju u mlađim kategorijama s ciljem veće kvalitete i bolje selekcije igrača, rekla je predsjednica i trenerica Lidera Ognjenka Jovičić, istaknuvši glavne ciljeve svog kluba.

Lijevče – Lider

-Postojimo devet godina, a glavni nam je cilj razvoj mladih igrača. Prvi smo klub u Gradiški čiji su igrači dobili reprezentativne pozive u mlađim dobnim kategorijama. Prošle smo godine bili posebno uspješni u kategoriji pionirki i pionira. Želimo da što više djece dođe u sport, iako nismo studentski centar pa mladi nakon završetka srednje škole odlaze iz Gradiške.

I prijedorski Huntersi u Matuljima su lovili što bolji rezultat.

-Radimo isključivo s djecom do sedamnaest godina, a oni najstariji igraju i seniorsku ligu. Tijekom 17 godina postojanja imali smo dobre rezultate, a cilj nam je individualni rad i pojedinačni napredak igrača. Drago nam je da sudjelujemo na ovom Kupu, jer to je dobra prilika za kvalitetnije utakmice i upoznavanje s novim sportskim prijateljima. Puno putujemo, prije mjesec dana bili smo u Rumunjskoj, prije toga u Nišu, a sada smo ovdje. To je i jedan od ciljeva kluba, da što više putujemo i uživamo u košarci i upoznavanju novih sredina, istaknuo je trener Huntersa Siniša Šolaja, čija je ekipa u Matuljima igrala držeći se svog klupskog mota: “Rezultat u funkciji igrača, a ne igrač u funkciji rezultata.”

KK “Hunters”

Posljednje tri godine Huntersima su se drastično poboljšali uvjeti rada.

U nekadašnjoj tvornici zakupili smo jedan prostor i napravili naš trening centar. Uz trening salu tu je i fitness dvorana, sve radimo isključivo u tom prostoru, a gradsku dvoranu koristimo samo za seniorske utakmice, dodao je Šolaja.

Dan je brzo prošao u nadmetanju na parketu, ali i druženju izvan njega, a čak niti uporna kiša nije pokvarila sjajan dojam. Sklopljena su nova košarkaška prijateljstva, pa svi jedva čekaju novo druženje koje će uskoro organizirati riječki Ri-Basket.

KK Bosna XXL

Adria Kadet Kup 2023 – rezultati:

4. studeni 2023 – Dvorana OŠ Dr. Andrije Mohorovičića – Matulji

1. utakmica:
KK Matulji – Sv. Matej : KK Bosna XXL Bihać 34:62 (6:24, 9:10, 8:12, 11:16)

KK Matulji – Sv. Matej: Mavrinac 4, Čulina, Vračar, Vidoš 5, Čop 2, Rasol, Beganović 3, Stević, Kurilić 6, Mujkić, Šebelja 10, Filčić 4

KK Bosna XXL Bihać: Harbaš, Veladžić 20, Hujić N. 2, Hujić A. 12, Zulić, Busuladžić 11, Smajić, Malkoč 4, Mušić 5, Hubić, Zjakić 8, Majanović

2. utakmica:
KK Lijevče Lider : KK Bosna XXL Bihać 58:48 (13:9, 19:9, 8:12, 18:18)

KK Lijevče Lider: Šujica, Bajić 12, Šunjka, Zagorac 2, Guduraš 7, Smiljanić 35, Budiša, Maksimović 2

KK Bosna XXL Bihać: Harbaš, Veladžić 18, Hujić N., Hujić A. 8, Zulić, Busuladžić 11, Smajić 2, Malkoč, Mušić 6, Hubić, Zjakić 3, Majanović

3. utakmica:
KK Matulji – Sv. Matej : KK Hunters 30:42 (10:15, 6:8, 4:9 10:10)

KK Matulji – Sv. Matej: Mavrinac 2, Đurković, Vračar, Vidoš, Čop 4, Rasol, Beganović 1, Stević 5, Kurilić, Mujkić, Šebelja 12, Filčić 6

KK Hunters: Vujčić, Macura, Makarić, Lisčinski 4, Mandić 16, Marić 16, Papak 5, Kragulj, Lav, Culić, Vujinović 1

4. utakmica:
KK Matulji – Sv. Matej : KK Lijevče Lider 21:69 (6:19, 4:17, 8:15, 3:18)

KK Matulji – Sv. Matej: Mavrinac, Đurković, Vračar 1, Vidoš, Čop 2, Rasol, Beganović, Stević, Kurilić 4, Mujkić, Šebelja 6, Filčić 8

KK Lijevče Lider: Šujica 17, Bajić 6, Šunjka 4, Zagorac 6, Guduraš 4, Smiljanić 24, Budiša 4, Maksimović 4

5. utakmica:
KK Hunters : KK Bosna XXL Bihać 43:42 (15:8, 10:13, 9:9, 9:12)

KK Hunters: Vujčić, Macura, Makarić 2, Lisčinski 9, Mandić 12, Marić 15, Papak, Kragulj, Lav, Culić, Vujinović 5

KK Bosna XXL Bihać: Harbaš, Veladžić 8, Hujić N., Hujić A. 7, Zulić, Busuladžić 21, Smajić 1, Malkoč, Mušić 2, Hubić, Zjakić 2, Majanović 1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)