Finalnom pobjedom protiv Kvarnera 2010 II u Sportskoj dvorani u Kostreni, juniori DepoLink Škrljeva osvojili su naslov prvaka Primorsko-goranske županije!

Iako su u završnoj utakmici slovili za jasne favorite, Škrljevčani su za konačnu pobjedu morali dobro oznojiti dresove, jer mlada Kvarnerova ekipa čitav je susret bila više nego dostojan protivnik.

Nakon početnih 6:4 za Škrljevo, već dvije uzastopne Pozderove i jedna Pilepićeva trica za Kvarnerovo vodstvo od 13:10 u četvrtoj minuti, naznačile su neizvjestan kostrenski dvoboj. Predvođeni Vigom Bartom, Škrljevčani su 1:40 do kraja prve četvrtine preokrenuli na 23:18, no prva je dionica završila s +3 za Škrljevo (23:20).

Druga je četvrtina ponudila nastavak neizvjesnosti i minimalno vodstvo ekipe Davora Velčića sve do trideset sekundi prije odmora. Tada je Kremenović nakon prodora položio za Kvarnerovo vodstvo (36:38), a dodatni razlog za brigu Škrljevčanima bila je četvrta osobna pogreška Viga Barta, koja je “najzvučnije” ime susreta na duži period poslala na klupu.

Tek u trećoj četvrtini Škrljevo je pokazalo zašto je prije početka susreta slovilo za favorita, zaigravši čvrsto u obrani te brzo i efikasno u napadu. Takva igra donijela im je opipljivu prednost prije završnih deset minuta utakmice (58:46).

Da će DepoLink Škrljevo podignuti pehar namijenjen županijskom prvaku postalo je potpuno jasno nakon sjajne asistencije Barta za atraktivno zakucavanje Miljkovića (66:52) 06:04 prije kraja. Ipak, odlazak Škrljeva na još veću razliku spriječio je najbolji Kvarnerov pojedinac Kremenović, koji je tricama i dopadljivim ulazima do posljednje sekunde susreta zadavao probleme svojim protivnicima.

Iako je ekipa Kvarnera vrlo mlada, očekivali smo ovakvu utakmicu. Vidi se da su dobro utrenirani, a protiv takve ekipe jako je teško igrati. Mi imamo dobre individualce, ali ne treniramo zajedno što se osjeti u tvrdim utakmicama poput ove. Ipak, kvaliteta individualaca koji su igrali Premijer ligu prevagnula je pobjednika, rekao je nakon finalne utakmice trener Škrljeva Davor Velčić.

-Mislim da smo dali sve od sebe, a ne treba zaboraviti da smo čitavu ligu odigrali s kadetskom ekipom. Ulaskom u finale bili smo blizu povijesnog uspjeha da s kadetima osvojimo juniorsko natjecanje, ali možda malo oštriji sudački kriterij u drugom poluvremenu te individualna kvaliteta Viga Barta, presudili su pobjednika. Čestitam svojim dečkima na velikom trudu i zalaganju, mislim da je ovo za njih veliki uspjeh, a čestitam i ekipi DepoLink Škrljeva na zasluženoj pobjedi, rekao je trener Kvarnera 2010 II Igor Kukić.

“KK Kvarner 2010 II”

Prije finalnog susreta odigrana je i utakmica za treće mjesto, u kojoj je Kvarner 2010 I uvjerljivo svladao ekipu Crikvenice.

-Realno, ekipa Crikvenice je dosta mlađa, tako da smo očekivali ovakav rasplet. Bila je ovo dosta „turbulentna“ sezona za naše juniore u kojoj smo željeli malo više od onog što smo dobili. No bez obzira na sve, dečkima treba čestitati i zahvaliti što su sve ove godine bili ozbiljni i uporni. Među njima ima igrača koji su od samih početaka u klubu, mislim da je važno da u sportu dođete do kraja puta kojeg ste zacrtali. Dečki sad odlaze u seniorsku košarku, želim im puno sreće u daljnjoj karijeri, rekao je trener Kvarnera 2010 I Branko Musić.

-Čestitam ekipi Kvarnera na zasluženoj pobjedi. Mojoj ekipi ne mogu previše zamjeriti, jer ovu utakmicu igrali smo praktički s ulaznim kadetima, tri godine mlađim od protivnika. Nadamo se da će se naše plansko ulaganje u mlade igrače vratiti u nekoj drugoj sezoni, istaknuo je trener Crikveničana Petar Gračaković.

KK “Crikvenica”

Finale:
KK DepoLink Škrljevo – KK Kvarner 2010 II 80:71 (23:20, 15:19, 20:7, 22:25)

KK „Depolink Škrljevo“: Miljković 24, Legac 1, Pustahija 19, Randić 3, Zuzić 4, Podnar, Škarić, Bart 23, Polić, Salopek 5, Malešević 1, Klarić. Trener: Davor Velčić

KK „Kvarner 2010 II“: Arbanas 9, Kovačević 12, Pilepić 10, Barbalić, Trbojević, Moraal 6, Kremenović 21, Mušan 2, Kurević, Polovina, Kušeta 2, Pozder 9. Trener: Igor Kukić

Za 3. mjesto:

KK „Kvarner 2010 I“ – KK Crikvenica 93:62 (22:13, 30:19, 24:15, 17:15)

KK Kvarner 2010 I: Laušin, Obradović 8, Stevanović (cap.) 7, Košmerl 2, Lovrinov 9, Rogić 5, Deković 12, Barić 21, Zvonar 17, Arsenijević, Delpin 12. Trener: Branko Musić

KK „Crikvenica“: Tončinić 20, Demo 4, Gusić 14, Dragičević (cap.) 8, Rios, Peričić 2, Stojčić 4, Bogdan 10. Trener: Petar Gračaković

KK “Kvarner 2010 I”

 

KK “Depolink Škrljevo”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)