Pred košarkašicama FSV-a najvažnija je utakmica sezone. Četvrtfinalni ogled Kupa Ružice Meglaj-Rimac koji će Riječanke u subotu, 20. siječnja na svom parketu odigrati protiv Medvešćaka, mogao bi ih odvesti na Final Four i borbu za vrijedan trofej.

Iako je Medvešćak trenutni lider prvenstva i jasan favorit, u FSV-u vjeruju kako uz potporu s tribina mogu pružiti dobar otpor i ostvariti plasman u završnicu natjecanja.

Za mišljenje o prva dva prvenstvena susreta nakon blagdanske stanke te šansama u utakmici s Medvešćakom govorila je kapetanica ekipe Ivona Kajfeš.

Ivona Kajfeš

Drugi dio polusezone otvorili ste porazom protiv Zagreba, a u prošlom kolu uzvratili Brodu na Savi za poraz iz prvog dijela natjecanja. Komentar obje utakmice?

-Protiv Zagreba nas je koštao loš ulazak u utakmicu. Domaćin je u prvom poluvremenu napravio 17 poena prednosti, održavajući takvu razliku do kraja utakmice. Protiv Broda na Savi smo na parketu ostavili zadnji atom snage i ostvarili vrlo važnu pobjedu, napunivši se samopouzdanjem za nastavak prvenstva.

U subotu na parket SRC 3. maj stiže Medvešćak, lider prvenstva i favorit u kup utakmici. Kako se pripremate i gdje vidite svoju šansu?

-Uzbudljiva utakmica protiv Medvešćaka polako se bliži. Fokusirano i marljivo radimo. Igramo pred našom odličnom publikom te ćemo ostaviti “srce na terenu” i probati iznenaditi liderice prvenstva.

Utakmica s Medveščakom ima važan natjecateljski karakter, a kao i ona protiv Broda na Savi i jednu dodatnu akciju za paraboćara Luku Wagnera. O čemu se radi?

-Luka Wagner s paraboćarskom reprezentacijom lovi normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu, koje će se održati u krajem ožujka u Portugalu. Pozivam sve ljude da dođu u što većem broju, pomognu nama i Lukinom timu. Na ulazu će biti kutija za donaciju i sve što se sakupi bit će uplaćeno u fond za pripreme mladog paraboćara, naglasila je kapetanica FSV-a.

Susret četvrtfinala Kupa Ružice Meglaj Rimac između FSV-a i Medvešćaka u SRC 3. maj počinje u 18 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)