Košarkašice FSV-a porazom su zaključile prvu domaću utakmicu u novoj sezoni Premijer lige. Bolja od Riječanki bila je ekipa Šibenika, koja je do vrijednih bodova u SRC “3. maj” stigla u dramatičnoj završnici.

Nakon što je Lina Strilić dvije minute prije kraja utakmice realizirala oba slobodna bacanja za izjednačenje 76:76, a Amerikanka Lawhorne u idućem šibenskom napadu prestupila, domaće su dobile priliku za vodstvo. U važnom napadu 1:40 do sirene nije uspjela Tuftan, čiju promašenu loptu hvata Čipčić. Po poznatoj krilatici “tko će kome ako ne svoj svome”, Dugopoljka u dresu Šibenika koja je prošle sezone nosila FSV-ov dres realizirala je ulaz pod koš i dodatno slobodno bacanje (76:79).

Riječanke ne uspjevaju niti u idućem napadu, a Johnson novim pogođenim slobodnim bacanjem određuje pobjednika zanimljivog i neizvjesnog susreta s nekoliko preokreta.

Otvaranje utakmice pripalo je FSV-u, koji je zahvaljujući tricama (2) raspoložene Neree Brajac i koševima Josipe Tuftan poveo 14:4, ali nakon 11 uzastopnih poena Šibenčanki, 3:44 prije kraja prve četvrtine gošće prelaze u vodstvo (14:15).

Druga je dionica pripala Šibenčankama koje su čitavo vrijeme bile u prednosti od dva do šest poena razlike, a samo u jednom trenutku (1:29 prije kraja četvrtine), domaće su nakratko povele 32:31.

Nakon što se na poluvrijeme otišlo s gostujućom prednošću 34:37, početkom nastavka uslijedio je domaći “uragan” i potpuni preokret igre i ritma utakmice. Nekoliko dobrih obrana, brzih kontranapada i pogođenih šuteva začas je promijenilo “krvnu sliku” susreta, pa je na semaforu ubrzo zasvijetlilo 56:45.

Šibenčanke se nisu predale, već koš po koš “nagrizale” FSV-ovo vodstvo. 7:45 do kraja utakmice došle su do -3 (56:59), no Riječanke su s dvije trice ponovo pobjegle na + 7 (66:59). U režiji Amerikanke Marie Lawhorne i Anđele Strize gošće pet minuta do kraja uspjevaju dostići domaću prednost (66:66).

Utakmicu je “prelomila” raspoložena Anđela Strize, prvo polaganjem za 66:68, a nakon trice nade za kratkotrajno domaće vodstvo 69:68, košem i dodatnim slobodnim bacanjem za 69:71.

Uslijedila je već opisana završnica i mini serija Dore Čipčić nakon koje su bodovi ipak otišli u Krešimirov grad.

-Gošće su na kraju zasluženo izborile pobjedu. Opet smo imali dosta neforsiranih grešaka i dekoncentracije, to je nešto na čemu ćemo sigurno morati raditi. Kao što sam rekao prije početka sezone, utakmice će pobjeđivati ekipa a ne imena. Do bodova ćemo dolaziti samo ako na utakmicama budemo odradili ono što smo tijekom tjedna uvježbavali i dogovorili. Danas to nije bio slučaj, kao niti prije tjedan dana u Zadru. Žao mi je zbog prve utakmice i naše publike koja je došla u velikom broju. Ostaje nam dalje raditi i pokušati ovaj poraz nadoknaditi na nekom od idućih gostovanja, rekao je nakon utakmice trener FSV-a Teddy Delač.

KK “FSV” – ŽKK “Šibenik” 76:81 (17:19, 17:18, 24:12, 18:32)

KK “FSV”: Strilić 6, Mašić 18, Perić, Vidović, Jurčić, Ratković, Brandić 8, Tuftan 6, Pozder, Brajac 24, Krakić 14, Rexhepi

KK “Šibenik”: Čipčić 13, Kaučić 2, Dragović, Baban, Milković 3, Lawhorne 26, Perković, Strize 18, Džafić, Šarić, Vlaić, Johnson 16

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)