Da ozbiljno promišljaju o budućnosti svojih mladih igračica pokazali su u Košarkaškom klubu FSV, potpisavši ugovore o sportskom usavršavanju s Petrom i Mijom Glomazić, Lejlom Kudić, Nerom Sulić i Lanom Pozder, mladim reprezentativkama koje će već ovog vikenda (13.-14.4.) na Final Fouru Prvenstva Hrvatske za predkadetkinje u Rijeci moći pokazati svoje košarkaške kvalitete.

-Ovdje smo na domaćem parketu i pokušat ćemo sve napraviti da budemo najbolji. Split je s odličnom Ivom Tabak jako opasan, ali i mi imamo vrlo konkurentnu ekipu, rekao je sportski direktor FSV-a Emil Baltić.

Potpisom ugovora s pet najperspektivnijih igračica, FSV-ovci su osgurali daljnji kontinuitet dobrih rezultata u mlađim kategorijama, po čemu su godinama prepoznatljivi.

-Klub je na dobrom putu u radu s mladima, trenutno imamo čak deset igračica u raznim reprezentativnim selekcijama. Juniorke su treće u Hrvatskoj, kadetkinje su izborile Završnicu Prvenstva Hrvatske, dok su mlađe kadetkinje regularni dio sezone završile na drugoj poziciji, naglasio je Baltić, pozvavši sve ljubitelje ženske košarke da ovog vikenda dođu na Kantridu i Kozalu te podrže mlade Riječanke.

Na turniru će nastupiti ekipe Splita, Raguse i Trešnjevke 2009, te FSV-a kao domaćina. Subotnje polufinalne utakmice igrat će se u SRC 3. maj u 17 i 19 sati, dok su utakmica za treće mjesto i veliko finale u Dvorani Dinko Lukarić na Kozali, na programu u nedjelju u 11 i 13.15 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)