Iako su doživjele prvi prvenstveni poraz u aktualnoj sezoni, košarkašice FSV-a nisu razočarale u domaćem dvoboju s liderom premijerligaške karavane, požeškim Plamenom. Baš suprotno, Riječanke su favoriziranim gošćama čitavu utakmicu „puhale za vratom“, natjeravši Požežanke da se dobro namuče za nove prvenstvene bodove.

Kako to i priliči najiskusnijim igračicama, Nerea Brajac, Dora Čipčić i Ivona Krakić napadački su nosile FSV, a čvrstinom i velikim obrambenim angažmanom pridružio im se ostatak ekipe, što je, unatoč tri osobne pogreške Josipe Tuftan već u petoj minuti susreta, rezultat usmjerilo na domaći mlin.

Nakon vodstva od šest poena razlike u prvoj četvrtini, Požežanke su popravile igru, ponajviše zahvaljujući odličnoj Jeleni Zorić koja je poentirala i skakala za preokret i gostujućih +2 na poluvremenu.

U trećoj i četvrtoj dionici vodila se bespoštedna borba za svaku loptu, a utakmica se „ prelomila“ zahvaljujući raspoloženoj Lei Miletić, koja se u realizaciji pridružila već spomenutoj Zorić.

-Čvrsta, borbena utakmica. Za razliku od nekih prošlih susreta dobro smo krenuli, održavši dobar ritam kroz čitavo prvo poluvrijeme. Naravno, Plamen je iskusna ekipa koja niti u jednom trenutku nije gubila glavu čekajući naše greške. Unatoč porazu mogu biti zadovoljan, pokazali smo da više nitko ne može doći na izlet u Rijeku, i da će svi koji dođu ovdje morati „krvariti“ za svoju pobjedu i bodove. Jako sam ponosan na cure, nadam se da će nam se dobar rad, borbenost i hrabrost vratiti na nekoj od idućih utakmica, rekao je trener FSV-a Teddy Delač.

-Jako smo se teško privikli na ovaj način suđenja i ovako agresivnu, a na trenutke i prljavu igru. Mi smo naučili malo mekše igrati, a ovo večeras sve je bilo na rubu prekršaja. Ipak, čestitam FSV-u, ovakvim načinom igre sigurno će „skinuti“ nekog od najvećih favorita, naglasio je nakon utakmice trener Plamena Vladimir Englman.

15. kolo Premijer ženske lige:

SRC 3. maj Suci: Patača, Baki, Cvijović

Gledatelja: 100

FSV – Plamen Požega 51:59 (17:11, 11:19, 9:12, 14:17)

KK „FSV“: Čipčić 12, Bašek, Jurčić 1, Šporčić, Brandić, Tuftan 8, Kajfeš 3, Brajac 14, Krakić 13, Perković

ŽKK „Plamen Požega“: Berger, Lowery, Bašić, Kešeljević 5, Uzelman, Vučković 11, Zorić 18, Benić, Berger, Miletić 18, Podrug 7

LJESTVICA:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)