Košarkašice FSV-a skupo su prodale kožu“ u četvrfinalnoj utakmici Kupa Ružice Meglaj Rimac. U utakmici s favoriziranim Medvešćakom, gledatelji u SRC 3. maj vidjeli su dva lica Riječanki, neuvjerljivo u prvom dijelu, i drugo, goropadno i kvalitetno u nastavku susreta.

Zagrepčanke su u prve dvije četvrtine opravdale status ponajbolje hrvatske ženske ekipe, u čemu su im lošim postotkom realizacije pomogle domaće košarkašice, oslabljene za Doru Čipčić koja je ove sezone u Kupu već igrala za Split.

S dva puta po 8:17, Medvešćak je do poluvremena imao 16:34, rezultat koji se, s obzirom na blijedo izdanje Delačeve ekipe, činio nedostižnim.

Što je tijekom odmora FSV-ov strateg rekao svojim košarašicama nije poznato, no, u drugi dio utakmice kao da su krenule neke nove igračice, pune agresivnosti i energije, što je rezultiralo postepenim „topljenjem“ velike gostujuće prednosti.

Probudila se u tim trenucima Josipa Tuftan, razigrala Dorotea Brandić, a razinu igre podigle i Nerea Brajac, Magdalena Jurčić, Ivona Kajfeš te skakački raspoložena Ivona Krakić, pa se gostujućih + 18, prije posljednje četvrtine smanjilo na dostižnih deset poena minusa.

I u zadnju dionicu FSV je ušao angažirano i razigrano, a kada je nakon pogođenih slobodnih bacanja Josipe Tuftan na semaforu četiri minute prije kraja zasvjetlilo 45:52, i najokorjeliji pesimisti počeli su vjerovati da je moguć potpuni preokret. Ipak, gošće je poput boksača u nokdaunu spasilo „zvono“, odnosno završna sirena, do koje je Laura Bašek s dvije uzastopne trice smanjila rezultat na svega tri poena zaostatka.

-Bilo je jako teško. Prvo poluvrijeme napravile su veliku razliku, ali u svlačionici smo se dogovorile da krenemo na „sve ili ništa“, pa što bude. Malo je nedostajalo, šteta što nismo uspjele, rekla je nakon utakmice kapetanica FSV-a Ivona Kajfeš, poželjevši puno sreće Medvešćaku u daljnjem natjecanju.

Četvrtfinale Kupa Ružica Meglaj Rimac“: KK FSV – ŽKK Medvešćak 53:56
(8:17, 8:17, 17:9, 20:13)
Dvorana SRC 3. maj Gledatelja 150

Suci: Zoran Žagar, Leo Miletić, Igor Trebaticki

FSV: Perić, Vidović, Bašek 8, Jurčić 5, Šporčić, Brandić 8, Tuftan 11, Kajfeš 5, Brajac 7, Krakić 9

Medvešćak: Medić, Budimir. Sekulić 16, Nejašmić 11, Soldo 2, Mamić 3, Bilić Prcić, Maričić, Maršić 2, Perković, Grizelj 13, Mateković 9

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)